Poskrbimo za vaše zdravjeAktualne teme

Glasba ima na posameznika številne dobre učinke. Bolnik z demenco izgu... >>
Skoraj 65 let tradicije, preko 460 izdelkov v več kot 50 državah svet... >>
Nahajate se: zdravila > vsa zdravila > Canesten 3 vaginalete

Canesten 3 vaginalete

     
Kliknite tukaj za prikaz večje slike


Kliknite tukaj za prikaz večje slike

Pakiranje: 3 vaginalne tablete Pred uporabo natančno preberite navodi…

7,45 €
Spletna cena:7,45 € 
Količina:  

Opis izdelka:Canesten 3 vaginalete

Vsebina: 3 vaginalne tablete

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilna učinkovina v vaginalnih tabletah Canesten 3 je klotrimazol. 1 vaginalna tableta Canesten 3 vaginalne kreme vsebuje 200 mg klotrimazola.

Klotrimazol, učinkovina Canestena, je imidazolov derivat s širokim spektrom protimikoznega delovanja.
Klotrimazol deluje na glivice tako, da zavira nastajanje ergosterola. Posledica tega so strukturne in funkcionalne okvare citoplazemske membrane.

Vaginalne tablete Canesten 3 uporabljamo za zdravljenje okužb spolovil (vaginitis), ki jih povzročajo glivice (najpogosteje Candida), trihomonas in superinfekcije z bakterijami, občutljivimi za Canesten. Za zanesljivo ozdravitev okužb, ki jih je povzročil Trichomonas vaginalis, mora zdravnik dodatno predpisati peroralni trihomonacid. Takšno kombinirano zdravljenje je priporočljivo le po natančno postavljeni diagnozi.

Vaginalne tablete Canesten 3 lahko zmanjšajo učinkovitost in varnost izdelkov iz lateksa (kondomi, diafragma). Ta učinek je kratkotrajen in po koncu zdravljenja izgine.

Nosečnost in dojenje:
Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.
Uporaba vaginalnih tablet Canesten 3 je v prvih treh mesecih nosečnosti primerna le, če tako svetuje zdravnik. Uporabe vnašalnika med nosečnostjo ne priporočamo, zato v času nosečnosti svetujemo uporabo vaginalnih tablet brez vnašalnika.

Uporaba in odmerjanje:
Vstavitev vaginalne tablete brez vnašalnika:
Tri večere zapored vstavite po eno vaginalno tableto Canesten 3 z umitimi rokami čim globlje v nožnico. Najbolje je, da pri tem ležite na hrbtu z nekoliko skrčenimi nogami.

Vstavitev vaginalne tablete z vnašalnikom:
Najprej izvlečemo bat vnašalnika, dokler se ne ustavi. Vaginalno tableto namestimo v vnašalnik tako, da zaobljeni del tablete (približno polovica tablete) gleda ven. Pri tem zaobljeni del vnašalnika s prsti nekoliko stisnemo. Vnašalnik potisnemo čim globlje v nožnico (najbolje je, da bolnica pri tem leži na hrbtu). Bat vnašalnika previdno pritiskamo do konca, dokler se tableta ne namesti v nožnici. Vnašalnik odstranimo. Po uporabi vnašalnik skrbno očistimo z vročo vodo (ne vrelo).

Uporabe vaginalnih tablet Canesten 3 med menstruacijo ne priporočamo.

Uporabe vaginalnih tablet Canesten 3 pri bolnicah do 18. leta starosti ne priporočamo oz. se lahko uporabljajo le po zdravnikovem nasvetu. Raziskav z vaginalnimi tabletami Canesten 3 pri tej skupini bolnic ni.

Simptomi, ki jih povzroča glivična okužba nožnice, se običajno izboljšajo v štirih dneh po začetku zdravljenja. Če znaki okužbe ne izginejo popolnoma, se posvetujte z zdravnikom.

Pri kandidnem vaginitisu zadostuje tridnevno zdravljenje. Če je potrebno, lahko zdravljenje ponovite.

Opozorilo:
Če je nožnica suha, se vaginalna tableta ne raztopi popolnoma. Iz nožnice se izločijo koščki tablete, ki jih lahko opazite na spodnjem perilu. Da se temu izognete, priporočamo, da zdravilo vstavite čim globlje v nožnico. Če se vaginalna tableta v eni noči ne raztopi popolnoma, priporočamo uporabo vaginalne kreme.